Min baggrund

Min barndom

“Jeg har altid gerne ville arbejde med mennesker”

JA, det siger rigtigt mange. Og det siger jeg også. Nok præget af min barndom, hvor min mor arbejdede indenfor plejesektoren, og min far var buschauffør for en masse skolebørn. Begge nød de deres arbejde og at være med til give andre en god dag.

Hjemmet var også altid en åben dør for de mennesker, der stort set hver dag kom forbi for at se til alle hestene og få en snak.

Min start med at gøre en forskel for andre

Sådan startede min indfaldsvinkel til at have lyst til at gøre en forskel for andre mennesker, for jeg så, hvordan mine forældre nød at gøre det.

Desværre mistede jeg begge mine forældre, da jeg var i tyverne. De var i 50érne og fik begge kræft, som ikke kunne helbredes.

Det var et stort tab, som jeg gennem mine senere uddannelser har arbejdet med. Et tab er aldrig for sent at hele på.

Min livsudfordring

Denne livsudfordring har lært mig meget, og præger fortsat min tilgang til livet.

“Vi skal have det bedste ud af livet, mens vi har det”.

Vi ved ikke hvor længe, det varer – det erfarede jeg som 21 årig og igen som 27 årig.

Min egen rejse i at gøre en forskel for andre startede med uddannelsen til sygeplejerske i 1996, sidenhen arbejdede jeg 5 år i min mands virksomhed, som blev solgt i 2008.

Jeg stod med spørgsmålet:

Hvad vil jeg med mit arbejdsliv?

Skulle jeg arbejde som sygeplejeske igen? Nej, der fik jeg ikke mulighed for at gøre den forskel, som jeg gerne ville.

Arbejdet i det private erhvervsliv syntes jeg også var spændende.
Det fik mig til at starte som konsulent for Falck Healtcare, hvor jeg brugte min sygeplejeviden i det private erhvervsliv.

Jeg lavede sundhedsprofiler på medarbejder rundt på forskellige virksomheder.

Større nysgerrighed på det enkelte menneske.

Ønsket om at fordybe mig mere i det enkelte menneske og nysgerrighed på, hvorfor vi har det, som vi har det, og hvad vi kan gøre ved det, fik mig til at søge ind på ID-Academy i Silkeborg som Psykoterapeutstuderende i 2009.

Hvad gav psykoterapeut studiet mig?

Under studiet lærte jeg en masse om vores psyke, og hvordan jeg kan hjælpe dig med at få det bedre, når livet er svært selv at tackle.

Studiet indebærer også studie af fysiske sygdomme, hvad kan være årsag til dem og som ikke ligner de årsager, jeg har lært på sygeplejestudiet.

Jeg får øjnene op for, at fysiske sygdomme kan have mange andre årsager og behandlingsmuligheder, end jeg hidtil har kendt til, og det var jeg nødt til at blive endnu klogere på.

Mødet med biodynamisk kranio-sakral terapi

Jeg tog på et intro kursus til biodynamisk kranio-sakral terapi, for ligesom at “stikke fingeren i jorden” .

Instituttet var ret nyt på det tidspunkt, men underviserne Anni og Heather havde gennem en del år undervist på et andet institut og selv praktiseret kranio-sakral terapi gennem mange år.

Jeg var solgt, det var jeg også nødt til at lære.

I 2013 bliver jeg Certificeret ID-Psykoterapeut og opnår samme år RAB-godkendelse som kranio-sakral terapeut.

Hvordan hænger de to uddannelser sammen?

Jeg havde tænkt, at psykoterapi er til dig med psykiske udfordringer, og biodynamisk kranio-sakral terapi er til dig med smerter.

Men sådan er det slet ikke. Psykoterapi kan også bruges ved smerter, og Biodynamisk kranio-sakral terapi er også særdeles effektiv ved psykiske udfordringer og mange andre ting end smerter.

Se mere under de to afsnit Psykoterapi & Biodynamisk kranio sakral terapi.

Hvad sker, når den alternative verden åbner sig?

Ja, der er rigtigt mange måder at hjælpe dig og dine børn  på, og Jeg har mødt mange uddannelser indenfor den alternative verden, som jeg også gerne vil lære, men jeg har forsøgt at begrænse mig, for at kunne fordybe mig.

Det er blevet til længere kurser, i relation til kranio-sakral terapi og til psykoterapi, men der var en uddannelse, jeg måtte have, som udsprang af en nysgerrighed på, hvordan hjælper jeg de børn, som jeg ikke synes kranio-sakral terapien hjalp optimalt – og her mødte jeg motorikvejleder uddannelsen.

Den tager udgangspunkt i dit barns motorik for at afklare, hvor kommer dit barns udfordringer fra, og herefter laver jeg et hjemmeprogram til jer, så det er jer forældre, der “behandler” jeres barn med denne metode.

Dette kan du læse mere om på siden om Sansemotorik

Hvor er jeg idag?

Jeg arbejder både med babyer fra de er nyfødte, børn og såvel som voksne med Biodynamisk kranio-sakral terapi, og psykoterapi arbejder med hos unge og voksne.

Behandlingerne tilbydes hver for sig og i kombination. Når de kombineres, oplever jeg virkelig, at de psykiske udfordringer løser sig hurtigere end forventet.

Det er ikke noget med, at jeg kan trykke dig et bestemt sted, og så er alle bekymringer væk, men erfaringen er blot, at de fleste har stor glæde af begge behandlinger.

Og det sidste skud på stammen, sansemotorik – tilbyder jeg til børn i alle aldre, og det kan også bruges til voksne, det kræver blot en anden voksen til at behandle sig.

Privat

Privat er jeg gift med René, som også er selvstændig og har sit kontor i den anden ende af den lejlighed, hvor jeg har klinikken.

Vi bor ikke her, hvor klinikken er. De øvrige lejligheder her i Mosegade 38 er udlejet til andre familier.

Vi har to hjemmeboende “meget store teenager”

Klinikkens åbningstider er kl. 8-16 alle hverdage, da familien også skal have tid. Desuden arbejder jeg bedst om dagen, og kan her give dig den bedste behandling.

I nødsituationer kan andet aftales, men kun i særlige tilfælde.

I min fritid dyrker jeg yoga, og er begyndt at løbe korte ture igen. Ellers nyder jeg lange gåture med min mand og børn.

Kreativ kan jeg også være, syr lidt og har lavet glaskunst. I klinikken ser du en del billeder, det er min mand, der står for dette, suppleret med min datters kreative tegninger.

Ellers nyder jeg vores store have, at være i den og rode i den, og at holde ferie midt i naturen.

Ovenstående håber jeg giver dig et lille indblik i, hvem du kan kontakte.

Du kan træffe mig på hverdage ml. kl.11.45-12.30 på 28 71 18 10, hvor jeg er i klinikken. Her er du velkommen med dine spørgsmål og for bestilling af behandling.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg

Certificeret ID-Psykoterapeut MPF
Eksamineret Biodynamisk kranio-sakral terapeut – også til børn.
Motorikvejleder
Sygeplejerske