Min baby kigger til en side

Din baby kigger helst kun til den ene side, højre eller venstre. Mange nybagte forældre oplever, at baby har fået en favoritside at kigge til. Måske har baby gjort det lige fra fødslen, ja, helt fra graviditeten.

Det kan handle om flere ting hos den lille baby:

  • Nakkehvirvler eller kraniet er ikke kommet på plads efter fødslen
  • Den ene hals-muskel er stram
  • Bindevæv i kroppen trækker hovedet skævt
  • Nogle babyer ligger også i bananstilling

 

Ovenstående problematikker kan allerede været startet under graviditeten, pga. den måde din baby har ligget i maven på.

Det kan opstå under fødsel, at baby trækkes i, og derfor får nogle uheldige træk i hovedet. Og det kan opstå af den måde, din baby ligger på, hos dig eller når baby ligger selv.

baby kigger kun til en side

Konsekenser af favoritside

Når din baby har fået en favoritside og helst kun kigger lige op eller til højre eller venstre side, har det konsekvenser for din baby:

 • Kraniet kan hurtig blive skævt og fladt
 • Det kan være svært at amme ved det ene bryst
 • Din baby er utilpas og skriger
 • Søvnen er dårlig, vågner ofte og det kan tage lang tid at falde i søvn
 • Spændinger i kroppen giver utilpashed

Hurtig bedring hos din baby

Overstående problematikker kan hurtig blive bedre, når din baby igen kan kigge til begge sider. Men det er vigtigt, at det ikke kun er nakken, der er fri i sin bevægelighed, men også bindevæv omkring musklerne.

Dette bindevæv kan nemlig holde fast i det skæve kranie / det flade kranie, selvom dit barn nu kan bevæge hovedet frit.

Med biodynamisk kranio-sakral terapi er jeg omkring hele dit barn, som du kan læse om i næste afsnit.

Gode råd med hjem

Under en konsultation vil jeg give jer gode råd om, hvordan I hjemme kan lejre jeres baby, så der kommer et naturlig stræk at muskler og bindevæv, men uden øvelser.

Jeg er ikke fysioterapeut, og giver derfor ikke strækøvelser med hjem. Men heldigvis oplever jeg, at babyer hurtig kommer til at kunne frit til begge sider, gennem en blid behandling, der ikke gør ondt på baby.

Istedet for strækøvelser kan jeg give jer øvelser og lege fra sansemotorikken, som også er med til at stimulere jeres baby, så der kan komme fri bevægelighed i hele kroppen.

Biodynamisk kranio-sakral terapi til babyer

Behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi oplever jeg har stor og oftest hurtig effekt på baby. Således at babyer efter en eller få behandlinger bliver i stand til at dreje hovedet til begge sider.

Ikke kun kigge til begge sider

Baby skal ikke kun kunne kigge til begge sider. Din baby skal kunne lægge hovedet så langt ned til siden, at øret ikke ses, når øret er helt nede i underlaget. Når din baby kan kigge så langt om til højre og venstre side, har din baby fri bevægelighed til begge sider

Hvordan behandler jeg med biodynamisk kranio-sakral terapi ?

Falde til ro

Når I kommer til klinikken, skal I begge falde til ro, før jeg ligger mine hænder på din baby.

Biodynamisk kranio-sakral terapi handler om min tilstedeværelse sammen med Jer, såvel som det handler om mine hænder ligger forskellige steder på din baby.

Jeg hverken trykker eller strækker, så behandlingen er meget blid for din baby.

Baby kan dog give udtryk for ubehag, da kroppen er i gang med at arbejde hen mod en bedre balance.

God tid

Der er afsat god tid til behandlingen, så der er tid til trøst, spisning og skiftning, når der er behov for dette.

Jeg arbejder ikke som en kiropraktor, der arbejder med manipulation med ledene, istedet arbejder jeg blidt, uden tryk eller træk.

Jeg arbejder dog også med ledene/nakkehvivler hos din baby, såvel som jeg arbejder med muskler, bindevæv og kraniet, for at hele kroppen kan komme i balance igen. Spændinger i kraniet kan også gøre, så din baby helst kigger til højre eller venstre.

Hovedet vender til en side hos baby

Stinnes fortælling

Kigger altid til højre side

“Jeg kontaktede Annette angående min lille datter, Maise, på 5 uger. Hun virkede låst i sin nakke og drejede altid sit hoved til højre side. Derudover havde hun lidt mavekneb kort efter et måltid.

Behandling hos mor

Jeg var meget spændt på behandlingen og hvordan Maise ville tage det. 

Men Annette var meget bevidst om, hvad der var trygt for Maise. Første del af behandlingen foregik hos mig, og det var tydeligt, at Maise nød det og hurtigt faldt hun i søvn.

Til sidst i behandlingen kom Maise over på briksen. Hun var meget nysgerrig og kiggede rundt og viste tydeligt, at hun nød behandlingen og var afslappet.

På intet tidspunkt var Maise utryg og hvis hun viste, at nu gad hun ikke mere, så var Annette hurtig til at stoppe og snakke lidt med hende, inden hun fortsatte.

Hun kan dreje sit hoved fra side til side

Her efter vores besøg hos Annette, er Maise begyndt at dreje sit hoved fra side til side og selv løfte hovedet kort, når hun ligger på maven. Hun virker tilpas og rigtig glad.

Jeg vil bestemt anbefale Annette til andre mødre med små børn. De kan trygt komme til Annette, som er rigtig dygtig til at lytte og se, hvad de små signaler og gøre det behageligt for dem”.

Venlig hilsen Stinne Vestergaard 

Logo Biodynamisk kranio-sakral terapeut

Få hjælp her

Har du brug for hjælp til din baby, så din baby kan kigge til begge sider, er du velkommen til at ringe til mig på 28 71 18 10 på hverdage kl. 11.45-12.30. Er du klar til at booke en tid, kan du gøre det online nedenfor i det grønne felt.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg

Eksamineret Biodynamisk børne-kranio sakral terapeut
Sygeplejerske

Læs om lignende problematikker: