Min baby kigger kun til en side

Din baby kigger helst kun til den ene side, højre eller venstre. Mange nybagte forældre oplever, at baby har fået en favoritside at kigge til. Måske har baby gjort det lige fra fødslen.

Det kan handle om flere ting hos den lille baby:

  • Nakkehvirvler eller kraniet er ikke kommet på plads efter fødslen
  • Halsmuskler er stramme
  • Spændinger mellem skulderblade og op i nakken
  • Spændinger andre steder i kroppen
  • Bindevæv i kroppen trækker hovedet skævt

Ovenstående problematikker kan allerede været startet under graviditeten, pga. den måde din baby har ligget i maven på.

Det kan også opstå under fødsel, at baby trækkes i og derfor får nogle uheldige træk i hovedet. Og det kan opstå af den måde, din baby ligger på hos dig eller når baby ligger selv.

kranio-sakral terapi til baby

Konsekvenser af favoritside

Når din baby har fået en favoritside og helst kun kigger til højre eller venstre side, har det konsekvenser for din baby:

 • Kraniet kan hurtig blive skævt og fladt
 • Det kan være svært at amme ved det ene bryst
 • Din baby er utilpas og skriger
 • Søvnen er dårlig, vågner ofte og det kan tage lang tid at falde i søvn
 • Spændinger i kroppen giver utilpashed

Hurtig bedring hos din baby

Overstående problematikker kan hurtig blive bedre, når din baby igen kan kigge til begge sider. Men det er vigtigt, at det ikke kun er nakken, der er fri i sin bevægelighed, men også bindevæv omkring musklerne.

Dette bindevæv kan nemlig holde fast i det skæve kranie / det flade kranie, selvom dit barn nu kan bevæge hovedet frit.

Med biodynamisk kranio-sakral terapi er jeg omkring hele dit barn, som du kan læse om i næste afsnit.

Gode råd med hjem

Under en konsultation vil jeg give jer gode råd om, hvordan I hjemme kan lejre jeres baby, så der kommer et naturlig stræk at muskler og bindevæv, men uden øvelser.

Jeg er ikke fysioterapeut, og giver derfor ikke strækøvelser med hjem. Men heldigvis oplever jeg, at babyer hurtig kommer til at kunne frit til begge sider, gennem en blid behandling, der ikke gør ondt på baby.

Istedet for strækøvelser kan jeg give jer øvelser og lege fra sansemotorikken, som også er med til at stimulere jeres baby, så der kan komme fri bevægelighed i hele kroppen.

Behandling af baby med biodynamisk kranio-sakral terapi på briksen

Fri bevægelighed i nakke er ikke altid nok

Jeres baby har måske fået behandling tidligere, hvor I som forældre får at vide, at nu har jeres baby fri bevægelighed i nakken. Det er desværre ikke altid nok, at din baby har fri bevægelighed i nakken. Nogle gange kan baby fortsat foretrække at kigge til den ene side kun.

Når fri bevægelighed i nakken ikke er nok til at baby ligger med hovedet til begge sider, ser jeg hos baby, at der ofte er stramme halsmuskler, stramme nakke muskler eller spændinger ned i kroppen.

Der kan også være spændinger i selve kraniet, som gør det ubehagelig at ligge på kraniet i bestemte stillinger.

Vigtigt at få behandling af alle spændinger

Derfor er det vigtigt, at baby får behandling af disse spændinger, så jeres barn frit kan bevæge hovedet og kan lægge sig til at sove med hovedet til begge sider – helt af sig selv.

Jeg møder af og til forældre, der er helt stressede af at flytte på babys hoved, når baby sover. De holder hele tiden øje med, hvor ligger baby nu og har baby flyttet sig tilbage til det flade del af kraniet.

Sådan skal det ikke være. Baby skal have hjælp til at alle spændinger i kroppen, så baby frit kan ligge hovedet til begge sider gennem længere tid.

baby med skævt hoved får biodynamisk kranio-sakral terapi

Biodynamisk kranio-sakral terapi til babyer

Behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi oplever jeg har stor og oftest hurtig effekt på baby. Således at babyer efter en eller få behandlinger bliver i stand til at dreje hovedet til begge sider.

Ikke kun kigge til begge sider

Baby skal ikke kun kigge til begge sider. Din baby skal kunne lægge hovedet så langt ned til siden, at øret ikke ses, når øret er helt nede i underlaget. Når din baby kan kigge så langt om til højre og venstre side, har din baby fri bevægelighed til begge sider. Desuden skal din baby kunne blive til begge sider lidt tid, før hovedet drejes til den anden side.

Nogle gange virker det som om, der er en lidt for stram elastik i baby, så hovedet hurtig drejes væk fra den ene side og tilbage til midten eller til den anden side. Det kan skyldes spændinger i hals og nakke muskler, som skal have hjælp.

Hvordan behandler jeg med biodynamisk kranio-sakral terapi ?

Falde til ro

Når I kommer til klinikken, skal I begge falde til ro, før jeg ligger mine hænder på din baby.

Biodynamisk kranio-sakral terapi handler om min tilstedeværelse sammen med Jer, såvel som det handler om mine hænder ligger forskellige steder på din baby.

Jeg hverken trykker eller strækker, så behandlingen er meget blid for din baby.

Baby kan dog give udtryk for ubehag, da kroppen er i gang med at arbejde hen mod en bedre balance.

God tid

Der er afsat god tid til behandlingen, så der er tid til trøst, spisning og skiftning, når der er behov for dette.

Jeg arbejder ikke som en kiropraktor, der arbejder med manipulation med leddene, i stedet arbejder jeg blidt, uden tryk eller træk.

Jeg arbejder dog også med leddene/nakkehvivler hos din baby, såvel som jeg arbejder med muskler, bindevæv og kraniet, for at hele kroppen kan komme i balance igen. Spændinger i kraniet kan også gøre, så din baby helst kigger til højre eller venstre.

Læs meget gerne her, hvordan en behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi til babyer foregår.

baby får biodynamisk kranio-sakral terapi hos mor

Stinnes fortælling

Kigger altid til højre side

“Jeg kontaktede Annette angående min lille datter, Maise, på 5 uger. Hun virkede låst i sin nakke og drejede altid sit hoved til højre side. Derudover havde hun lidt mavekneb kort efter et måltid.

Behandling hos mor

Jeg var meget spændt på behandlingen og hvordan Maise ville tage det. 

Men Annette var meget bevidst om, hvad der var trygt for Maise. Første del af behandlingen foregik hos mig, og det var tydeligt, at Maise nød det og hurtigt faldt hun i søvn.

Til sidst i behandlingen kom Maise over på briksen. Hun var meget nysgerrig og kiggede rundt og viste tydeligt, at hun nød behandlingen og var afslappet.

På intet tidspunkt var Maise utryg og hvis hun viste, at nu gad hun ikke mere, så var Annette hurtig til at stoppe og snakke lidt med hende, inden hun fortsatte.

Hun kan dreje sit hoved fra side til side

Her efter vores besøg hos Annette, er Maise begyndt at dreje sit hoved fra side til side og selv løfte hovedet kort, når hun ligger på maven. Hun virker tilpas og rigtig glad.

Jeg vil bestemt anbefale Annette til andre mødre med små børn. De kan trygt komme til Annette, som er rigtig dygtig til at lytte og se, hvad de små signaler og gøre det behageligt for dem”.

Venlig hilsen Stinne Vestergaard 

Logo Biodynamisk kranio-sakral terapeut

Få hjælp her

Har du brug for hjælp til din baby, så din baby kan kigge til begge sider, er du velkommen til at ringe til mig i telefontiden, se nederst på siden her. Er du klar til at booke en tid, kan du gøre det online nedenfor i det grønne felt.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg

Eksamineret Biodynamisk børne-kranio sakral terapeut
Sygeplejerske

Klinik i Assendrup, lige udenfor Bredballe, Vejle Øst

Læs om lignende problematikker: