Ondt i maven / kolik hos baby

Når baby græder og trækker sig sammen, oplever mange forældre, at det må skyldes maveproblemer, ofte også kaldet kolik.

Forældre henvender sig for at få hjælp til deres små babyer, der græder. Forældrene kan ikke selv hjælpe dem. Søvn, mad og kontakt afhjælper det ikke.

Nogle gange har babyerne svært ved at komme af med afføring, andre gange virker de blot til at have ondt i maven. Baby trækker sig sammen, prutter meget og virker anstrengt, når der skal komme afføring.

kranio-sakral terapi til baby

Biodynamisk kranio sakral terapi hjælper ofte på maveproblemer / kolik

Jeg kan ikke vide på forhånd, hvorfor din baby græder.

Men under behandlingen giver jeg babys krop mulighed for at afspænde og komme i balance, hvor din babys krop måtte have brug for det.

Hvor sidder ubalancen hos din baby?

Hos nogle babyer vil ubalancen være ved tarmene, mens det hos andre er helt andre steder, ex. nakken og kraniet, der er i ubalance og gør baby ked af det.

Mange vil kalde disse ubalancer for kolik.

Under behandling

Ofte slapper de meget af, når kroppen kommer i mere balance under behandlingen, nogle falder helt i søvn.

Andre babyer giver sig meget under behandlingen og kan komme med gråd indimellem. Der er ingen reaktioner, der er mere normale end andre.

Blid berøring af din baby

Under behandlingen lægger jeg blidt mine hænder på dit barn. Jeg trykker ikke men sanser, hvor kroppen har brug for hjælp til at komme i balance.

Kroppen får mulighed for at komme i balance gennem min tilstedeværelse og mine hænders sansning, som kendetegner biodynamisk kranio-sakral terapi.

Læs gerne her, om behandling af baby med biodynamisk kranio-sakral terapi.

Mads 2 uger skreg pga. mavesmerter

Da Mads kom til behandling første gang, skreg han pga. mavesmerter og havde svært ved at sove ret længe af gangen.

Under første behandling

Under første behandling reagerede han ved at give udtryk for smerte/ubehag flere forskellige steder på kroppen.

Ubehaget var ved maven /solar plexus, nakke og halsmuskler, men efter lidt behandling faldt han til ro, til undren for mor. “Sådan plejer han ikke at ligge afslappet”

Herefter gik det godt hjemme

Herefter gik det godt hjemme. De kom dog til 2. behandling, hvor han blot sov under hele behandlingen, helt afslappet.

Hovedet kan han nu dreje frit til begge sider. Det kneb før og derhjemme er han meget lettere at få til at falde til ro, hvis han græder lidt.

At Mads ikke kunne dreje hovedet helt til siden, kan have betydning for at maven fungerer godt. En stor nerve, Nervus Vagus, kommer nemlig forbi nakken i sit forløb til maven. Bliver nerven klemt lidt, vil det kunne give maveproblemer.

spændinger og smerter hos baby

Heidi fik hjælp til hendes dreng på knap 3 mdr.

Heidis dreng kom med maveproblemer og lidt skævt kranie pga. en foretrukken side at ligge hovedet til. Han fik tre behandlinger, som du skal forvente din baby skal have. Nogle får dog færre og andre flere behandlinger. Dog kan kolik og mavesmerter være kompleks at behandle, derfor skal du indstille dig på et behandlingsforløb af nogle behandlinger. Antal kan jeg ikke forudsige.

Heidi skrev: ” Kan stærkt anbefale at bestille tid hos Annette. Min søn på knap 3 mdr. er blevet behandlet af Annette og med gode fremskridt i forhold til ondt i maven og bevægelighed i nakken”

Maries dreng ville ikke ligge på maven pga. mavesmerter

Peter kom som knap 1 årig for at få hjælp til maven, som ofte var forstoppet. Han var ofte pjevset og ville slet ikke ligge på maven, da det gjorde ondt. Det medførte, at han ikke kunne krybe og kravle.  Den forstoppede mave gav dermed motoriske problemer.

Efter første behandling kom der mere gang i maven og efter anden behandling kunne han undvære sveskemosen, og maven fungerede. Jeg arbejdede som altid med hele barnet og den motoriske udvikling satte igang.

Efterfølgende blev han tilpas med at ligge på maven og udviklingen med at kravle satte igang. Et par måneder senere kunne kravle frit.

baby slapper af under behandlingen

Har du brug for hjælp til dit barn med maveproblemer?

Har du brug for hjælp til dit barn med maveproblemer eller kolik, er du velkommen til at kontakte mig på telefon 28 71 18 10 i telefontiden med dine spørgsmål. Er du klar til at booke en tid, er dette muligt nederst på siden her i det grønne felt.

Behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi kan kombineres med zoneterapi eller kiropraktik. Du skal dog lægge behandlinger med flere dages interval, så hver behandling får lov at arbejde i fred og ro i dit barn.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg
Eksamineret Biodynamisk børne-kranio sakral terapeut
Sygeplejerske

Egen klinik i rolige omgivelser i Assendrup, 4 km fra Bredballe, Vejle Ø – gratis parkering lige ved døren.

Logo Biodynamisk kranio-sakral terapeut