Kæbespændinger

Spændte kæber og smerter i kæber

Du oplever spændte kæber og smerter i kæberne, og det gør rigtigt ondt og kan fylde meget i din hverdag.

Ansigtsmuskler slapper ikke af

Du kan opleve det, som om ansigtsmusklerne ikke kan slappe af, og spændingen bliver dermed fastholdt.

Der er ikke noget, du selv kan gøre mere for at afhjælpe spændingerne i kæberne.

Kontante spændinger

Du kan have konstante spændinger, som giver smerter i kæberne, tænderne, spændte ansigtsmuskler og det spreder sig til hovedpine.

Tilbagevendende problem

Eller du kan opleve kæbespændinger indimellem, men som et tilbagevendende problem.

Ikke ondt ligenu

Du behøver ikke aktuelt at have ondt, for at have glæde af kranio-sakral terapi.

Du kan sagtens få behandling, selvom det kun er nogle gange, du har ondt og det ikke er lige nu.

Tilbagevendende smerter og spændinger i kæber er ligeså problematisk for dig.

Årsagen til kæbespændinger kan være mange

  • For meget at tænke på
  • Stress
  • Tandlægebesøg
  • Tandudtrækning
  • Rodbehandling
  • Spændte ansigtsmuskler
  • Spekulationer og tankemylder
  • Ukendt
kst til kæbespændinger

Smerter i kæberne efter tandlægebesøg

Ofte henvender klienter sig til mig efter et tandlægebesøg, hvor de har fået lavet rodbehandlinger, blevet boret eller fået trukket en tand ud.

Fortsat ondt og tandlæge kan ikke hjælpe mere

De har dog fortsat ondt, som om, der er noget, der ikke er i orden. Men tandlægen kan ikke finde noget, røntgen viser intet.

Kæber og kranie påvirket

Her oplever jeg, at kraniet/kæben er blevet påvirket, så der opstår spændinger, og kraniet kan ikke komme tilbage til dens normale tilstand.

Vores kranie er ikke vokset helt sammen i alle dens samlinger, og her kan der opstå ubalancer, når kraniet bliver påvirket, ex. ved tandlægebesøg, hvor du ex. har holdt munden åben længe.

Selvom tandlægen har gjort sit arbejde færdig, har du fortsat ondt og er spændt i kæber, tænder og ansigt.

Min erfaring viser, at kranio-sakral terapi kan fjerne smerter i kæber og kraniet

Allerede under første behandling kan du mærke, at spændinger slipper undervejs. Dog skal der flere behandlinger til, før spændingerne er helt væk. Nogle mærker stor forandring efter første behandling, mens andre skal have flere behandlinger, før de mærker at kæbespændingerne og kæbesmerterne aftager.

Det er meget forskelligt fra person til person og problematik, hvor meget jeg behandler lige ved smerten, og hvor meget der bliver behandlet andre steder.

Biodynamisk kranio-sakral terapi arbejder med hele kroppen

Spændingerne kan have sat sig i hele kroppen, og disse spændinger skal også have behandling. Gennem den afspænding, som biodynamisk kranio-sakral terapi giver hele kroppen, kan du opleve, at din krop slapper af og slipper spændinger andre steder i kroppen. Og uden at jeg har holdt mine hænder præcist, hvor du mærker spænding slipper.

kæbespændinger og kæbesmerter behandles med biodynamisk kranio-sakral terapi

Klienters oplevelser med kæbespændinger og smerter

Stress giver kæbespændinger

En klient oplevede, at kæberne spændte meget op efter en stresset periode og hun kunne ikke åbne munden mere og ex. bide af et æble. Hun havde hovedpine, ondt i kæberne og ansigtsmusklerne spændte op og holdt kæberne i en spænding.

Efter den første behandling kunne hun åbne munden mere og smerterne var væk, da hun gik ud af døren. De kom dog tilbage, ikke med samme styrke, og efter yderligere to behandlinger var smerterne stort set væk.

Skitur gav piskesmæld og spændte kæber

En anden havde på en skitur slået hovedet og udover hovedpine, spændte kæberne op. Dette er en typisk følge af piskesmæld.

Rodbehandling og fortsat ondt

En klient henvendte sig efter at fået lavet rodbehandling af en tand og havde meget ondt fortsat. Tandlægen kunne ikke finde mere, men behandlingen havde gjort noget ved kæben.

Under behandlingen oplevede klienten, at det arbejdede meget, ikke kun i kæberne, men i hele kroppen. Spændingerne sad nu heller ikke længere kun ved tanden, men havde forplantet sig til hele kroppen, som var i en stress tilstand.

Hvordan arbejder jeg med kæbesmerter?

Spændinger sidder ikke kun i kæbe

Når du kommer pga. kæbespændinger er der mange steder i din krop, hvor spændingerne kan være.

Det kan være i knoglen rundt om øret, som hæfter til underkæbe.

Det kan være i selve kæbeleddet eller i selve ansigt/hals musklerne, at spændingerne sidder.

Behandling kan afhjælpe de spændte kæber og spændte ansigtsmuskler.

Mindfull touch og kst

Derfor arbejder jeg både med mindfull touch – en blid berøring, hvor jeg hjælper muskler til at spænde af i ansigtet, og  med biodynamisk kranio-sakral terapi på led og knogler.

Her arbejder jeg både udenpå ansigt og inde i munden.

Spændingerne har ofte forplantet sig til hele kroppen, så som altid ved biodynamisk kranio-sakral terapi er hele kroppen med i behandlingen.

Ekstra kursus i ansigtsmuskler

For at hjælpe dig bedst muligt med dine smerter i kæbe eller ansigt, har jeg taget et kursus Dynamisk Ansigts terapi på 50 lektioner. Viden herfra bruges sammen med min uddannelse som biodynamisk kranio-sakral terapeut til at behandle dig

Kæbespændinger behandles inde i munden
dynamisk ansigt terapi

Hvor mange behandlinger skal jeg have?

Jeg anbefaler flere behandlinger for sådanne problematikker, da klienterne ofte først kommer, når de har gået med det noget tid (du håber selvfølgelig, det går over af sig selv).

Din krop har derfor brug for flere behandlinger, for at komme tilbage i balance igen.

For at give dig selv de optimale forudsætninger for at få det bedre, anbefaler jeg dig at give dig selv et forløb af minimum 3 behandlinger, før du vurderer, hvad biodynamisk kranio-sakral terapi kan gøre for dig.

Om du har brug for flere behandlinger derudover er muligt, men min erfaring siger mig, at du ikke skal nøjes med en behandling og derefter gå hjem og se, hvordan virker det for dig. Fordi kæbesmerter er en problematik, der ikke løses med en behandling.

Samtidig hører jeg, at klienter oplever behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi og dynamisk ansigtsterapi som en noget anderledes behandling, end de ellers har prøvet. Du og din krop skal lige forstå, at selvom der ikke tages hårdt fat i dine muskler, kan denne behandling hjælpe dig.

teenager får biodynamisk kranio sakral terapi for ubalancer, søvnproblemer, uro, angst

Lider du af kæbespændinger og smerter i kæber?

Går du rundt med kæbespændinger og spændte ansigtsmuskler, vil det være en god ide at få biodynamisk kranio-sakral terapi.

Du kan kontakte mig i telefontiden 11.45-12.15, hvis du har spørgsmål til ovenstående og hvis du har brug for at tale med mig før din behandling.

Er du klar til at booke en tid, kan du gøre det nederst på siden – klik i det grønne felt.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg

Eksamineret Biodynamisk Kranio-sakral terapeut 
Sygeplejerske & Psykoterapeut

Eksamineret biodynamisk kranio-sakral terapeut Annette Spangsberg