Tankefeltterapi TFT & Emotionel frihedsteknik EFT

Tankefeltterapi-metoden kan hjælpe dig i et terapiforløb til at fjerne:

  • Angst
  • Fobier
  • Smerter
  • Fysisk ubehag i kroppen
  • Psykisk ubehag i kroppen

Hvad kan behandles med Tankefeltterapi?

Når du har ubehag i kroppen, lige fra lette symptomer til kraftige kropslige reaktioner, er det tegn på, at der er noget, du ikke kan lide at opleve, og det kan kaldes en fobi for noget bestemt.
Det kan være

Flyskræk

Højdeskræk

 Motorvejskræk 

– Eksamensangst

– Bange for nye udfordringer

– Vandskræk

– Frøskræk

– Mørkeræd

– Bange for jobsamtaler

Blot for at nævne nogle situationer, hvor din krop reagerer, og som du dermed gerne vil undgå sker.

Undgå ubehag

Og den eneste måde, du lige nu kan undgå ubehaget, er ved at undgå det, der giver ubehaget. Men det indskrænker dit liv, når du mister muligheden for at gøre, du gerne vil, ex. at flyve på en ønsket ferie, tale i en forsamling, tage med op i fyrtårnet, opholde dig i høje bygninger, spise på fortovsrestaurant (der kan flyve fugle forbi) blot for at nævne nogle få eksempler på fobier.

Andre deler sine oplevelser med dig

Nogle klienter har været så søde at dele deres oplevelse med tankefeltterapi behandling, så du kan læse om dem her:

Tankefeltterapi bruges også til andre tilstande, end lige en fobi

Gamle oplevelser, der var ubehagelige engang, kan blive ved at følge dig.

Og dette kan du slippe for, når du får den gamle oplevelse behandlet med tankefeltterapi.

Gamle oplevelser kan både have sat sig psykisk i dig, såvel som smerter i dig.

Metoden bruges også til tankemylder, søvnproblemer, smerter og angst generelt.

Tankefeltterapi - hvad er det?

Tankefeltterapi er en metode, der forløser psykisk såvel som fysisk ubehag i din krop. Tankefeltterapi benævnes også TFT og blev udviklet i 1980 af Psykolog Dr. Roger Callahan og i 1993 videreudviklede hans elev Gary Craig en version af teknikken, der kaldes Emotion Freedom Techniques, også kaldet EFT.

Metoden kombinerer Østens viden om kroppens energisystem – medianbaner og Vestens psykologiske samtaleterapi.

Der er en lille forskel på TFT og EFT:

I TFT banker du på akupunkturpunkterne i en bestemt rækkefølge, afhængig af dit problem. Dvs. vrede har nogle bestemte punkter, der skal bankes på.

I EFT banker du på alle punkterne i samme rækkefølge, mens du siger nogle bestemte sætninger, som tager udgangspunkt i dine ord for dit problem. Ex. kan en sætning være: “Selvom jeg er bange for at flyve, så elsker og accepterer jeg mig selv” og denne sætning og dele af den siger du, mens du banker på alle punkterne.

Essensen er at arbejde med at acceptere de følelser, der er lige nu, samtidig med at energibaner behandles med bank. Heraf kan der ske en forløsning af dit problem.

Hvordan foregår en Tankefeltterapi-behandling?

En behandling starter med en samtale om dit problem, og hvordan du oplever, det kommer til udtryk for netop dig.

Herefter starter behandling med Tankefeltterapi, hvor jeg banker let på forskellige punkter på kroppen (Medianbanerne), samtidig med, at vi sammen taler om dit problem. Bank på kroppen er lette berøringer af punkterne.

Jeg guider dig til at sige nogle sætninger, som tager udgangspunkt i det, du har siger om dit problem. Det er metoden EFT, jeg bruger i behandlingen, hvor der bankes på mange medianbaner i samme rækkefølge hver gang. Jeg kalder det dog Tankefeltterapi, da det begreb er lettere at forstå for de fleste.

Ubehag mindre og slipper til slut

Du vil opleve, at ubehaget i din krop bliver mindre, mens vi taler om problemet og banker på medianbanerne. Til slut vil der være mere ro i tanker såvel som kroppen.

Essensen i behandlingen er, at du slipper af med de chok, der sidder i kroppen fra tidligere oplevelser, som knytter sig til det ubehag du har i dag.

Nederst på siden kan du se en session med Lars Mygind, som har været min underviser.

Du skal have forløst dine traumer

Med denne behandlingsform bliver du ikke kun klogere på dit problem. I stedet får du forløst det, der er i kroppen som gør, at du gang på gang mærker ubehag ved bestemte situationer. Det er ikke nok at forstå, hvorfor noget sker. Du skal have årsagen forløst.

Traumer, der ligger bag ubehag i dig

I tankefeltterapi ser vi på alle de traumer, der har været i forbindelse med dit ubehag, som du oplever nu. Traumer kan lyde voldsomt, men det er alle de oplevelser, som din krop gemmer på, og som kroppen ikke selv slipper igen.

Når du kommer i lignende situationer igen, husker kroppen, at dette var ubehageligt engang, og kroppen tror det sker igen. Derfor reagerer din krop med nyt ubehag, selvom du i dine tanker tænker, stop nu, det er ikke farligt nu.

Højdeskræk behandles med tankefeltterapi
flyskrøk kan behandles med tankefeltterapi
angst for at køre bil behandles med tankefeltterapi

Sammenhæng mellem krop, følelser og tanker

Behandlingen arbejder med alle aspekter af, hvordan det føles i din krop, og hvilke tanker du gør dig.

Når du oplever et ubehag i forbindelse med eks. fobier eller angst, vil ubehaget ofte bestå både af kropsligt ubehag og en masse tanker.

Hvad sker under behandlingen med Tankefeltterapi?

Under behandlingen vil du igen opleve dit problem gennem den guidede samtale, og undervejs vil ubehaget aftage igen, som tegn på at kroppen slipper de dårlige oplevelser, som den har husket på.

Jeg fortæller dig her i videoen, hvordan behandlingen foregår, og du kan få svar på nogle af dine spørgsmål:

Hvorfor får vi fobier, angst og ubehag i kroppen?

Kroppen husker chok

En måde at betragte det på er, at du har fået et chok på et tidspunkt, som kroppen husker ,og når du er i nærheden af det, der engang var chokerende, husker kroppen det fortsat, og derfor aktiveres ubehaget igen.

Normalt med ubehag?

Du tænker måske, det er helt normalt at gå rundt med ubehag i kroppen, og ja, det er det, fordi mange mennesker accepterer det uden at gøre noget ved det. Måske er du en af dem eller vil du gerne slippe for dit ubehag?

Slip dit ubehag

Tankefeltterapi er en måde at slippe dit ubehag, så du i stedet kan opleve dig let i tanker, fredfyldt i hjertet og ro i kroppen. Dette er målet med Tankefeltterapi.

Hvor mange TFT-behandlinger skal jeg have?

Erfaring viser, at en fobi kan bestå af mange ting, du er bange for, og ved hver session her i klinikken behandles en ting ad gangen.

Derfor anbefaler jeg dig, at du indstiller dig på et forløb af min. 5 gange for at sikre at opnå bedste mulige resultat.

Hvordan forløber et behandlingsforløb?

Forløb af 5 sessioner

Jeg anbefaler dig et forløb af 5 gange, som hjælper mange med en fobi. 

Du vurderer efter første behandling, om du er klar til at indgå i et behandlingsforløb. Du kan benytte tilbuddet om klippekort. Det kan hjælpe dig til at fastholde, jeg vil i mål med dette problem. Det er helt op til dig, hvad du ønsker. Ellers betaler du blot pr. session.

Udover tankefeltterapi behandlingen lærer du at behandle dig selv i løbet af de fem sessioner, så du har et værktøj med dig, som du kan bruge for altid.

Også et kursus til dig

Du kan sige, at du får et kursus i at behandle fobier, samtidig med at din egen fobi bliver behandlet her.
Kurset i selvbehandling kan du bruge til andre problemer, du måtte få. Nogle bruger det også på deres egen familie efterfølgende, ex. eksamensangst, så du kan hjælpe dit barn af med ubehag, lige inde de skal ud af døren og afsted til eksamen.

Mulighed for online behandling for din fobi

Hvis du bor længere væk eller ex. ikke er i stand til at køre bil lige nu, har jeg mulighed for at tilbyde dig behandlingen online. Ring til mig, så aftaler vi nærmere.

Hvad skal du gøre mellem tankefeltterapi behandlingerne?

Arbejde hjemme

Mellem behandlingerne skal du derhjemme lave nogle øvelser, hvor du banker på dig selv. Dette vejledes du i og får skriftlig materiale med hjem om.

Øget effekt

Dette øger effekten, og du får et rigtigt godt værktøj med, som du kan bruge i andre situationer. Eks. kan kvalme eller hovedpine bankes væk med disse øvelser, hvis det skulle opstå i en anden sammenhæng.

Brug på egen familie

Nogle klienter bruger også redskabet på deres egen familie med god effekt, efter de selv har fået behandling og derved lærer metoden.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at ringe til mig i telefontiden for uddybende spørgsmål på 28 71 18 10.

Denne uddannelse som tankefelt-terapeut er en overbygning til min 4-årige Psykoterapeut uddannelse, hvorfra jeg har erfaring med samtaleterapi og ligeledes chok/traume-terapi.

Venlig hilsen
Annette Spangsberg

Tankefeltterapeut
ID-Psykoterapeut
Sygeplejerske
Biodynamisk kranio-sakral terapeut

Egen klinik i Assendrup i rolige omgivelser – lige udenfor Bredballe – 7120 Vejle Øst

Nederst på siden kan du se en video med Lars Mygind, hvor metoden anvendes – til at elske dig selv mere:

Certifikat Tankefeltterapi - terapi mod fobier, angst og chok
Certificeret ID-Psykoterapeut Annette Spangsberg