Angst for at køre bil kan behandles med tankefeltterapi

At være bange for at køre på motorvej sætter en stor begrænsning i dit liv.

At være bange for at køre bil generelt, om du er angst for at være passager i bilen eller angst for at sidde bag rattet i bilen, kan sætte store begrænsninger i dit liv.

Anstrengende og tidskrævende

Når du er angst for at køre på motorvejen, men ikke bange for at køre på landeveje eller små veje, er det tidskrævende for dig at køre på de små veje. Kører du sammen med andre, kan de måske ikke forstå, hvorfor I skal køre en omvej, der tager længere tid?

Du kan også vælge at køre på motorvejen, men du er bange, angst eller nervøs på hele turen og du nyder det absolut ikke.

Du kan være angst og bange i lang tid

Når du er bange for at køre bil, er det anstrengende for dig at være i en bil. Og det er ikke nok med at være angst og bange og utilpas på turen hjemmefra, du skal også hjem igen senere.

Du ved, du skal i bilen igen senere, og du skal hjem igen samme vej.

Så du nyder ikke at være der, hvor du er, men tænker i stedet på, at du også skal hjem igen.

Fredfyldt og let ved tanken om at køre på motorvej eller mindre veje

Sådan skal du gerne have det i kroppen, ved tanken om at skulle køre i bil og når du kører i bil på motorvejen.

Skærper nervøsitet min opmærksomhed?

Du tænker måske, at din nervøsitet blot skærper din opmærksomhed på de andre bilister på motorvejen eller hvilken som helst vej, du kører på. Men faktisk tager nervøsiteten noget af din energi og opmærksomhed fra at køre sikker i din bil.

Ingen nervøsitet ved kørsel

Derfor er det optimale at være let i kroppen og fredfyldt i hjertet. Der skal ingen nervøsitet være, når du kører bil, om det er på motorvej eller almindelig vej.

angst for at køre bil

Tankefeltterapi kan fjerne din angst for at køre bil

Tankefeltterapi er en metode, hvor du får arbejdet dybt med dit kropslige ubehag ved at køre bil. Du får arbejdet med de chok, der kan ligge som årsag til, at du ikke kan lide at køre i bil.

Når du skal køre i en bil, kan du opleve:

• Hjertebanken
• Koldsved
• Rystelser i kroppen
• Hedeture
• At du bremser, selvom du sidder på passagersædet
• Retter på chaufføren – når du er passager
• Muskelspændinger
• Kvalme inden du er begyndt at køre
• Svimmelhed

er du bange for at køre bil

Måske kun et af symptomerne

Du har måske kun et af symptomerne, men det er rigeligt – de skal ikke være der.

Alle disse symptomer på angst for at køre bil arbejder vi sammen om gennem tankefeltterapi. Målet er, at du ikke længere skal opleve disse kropslige ubehag. Hverken når du selv kører bilen eller når du er med som passager.

Lone fortæller her om hendes behandling med TFT/EFT

I maj måned 2016 blev jeg bekendt med, at der kunne gøres noget ved mit problem nemlig min angst for at køre i bil på motorvej.

Det var både, når jeg var passager, og hvis jeg selv kørte bil på motorvej.

Sommerferien begyndte at komme tættere på, og min familie begyndte at tale om, at vi skulle besøge en by i Tyskland. Det gjorde, at jeg fik hjertebanken, koldsved og græd, når jeg var alene.

Bange for at køre på motorvej

Andre kunne ikke forstå mit problem

Sådan noget pjat, hørte jeg tit.

Så jeg henvendte mig til Annette om hjælp. Jeg var meget spændt på første møde. Hvad var det for noget mærkelig noget, det der Tankefeltterapi?

Jeg fandt årsag til min angst for motorveje

Men jeg fandt årsagen til, at jeg var bange for at køre på motorvej. Bare ved at der blev talt til mig og banket lidt, samt jeg selv talte.

Jeg kom i en tilstand, hvor jeg var handlingslammet.

Hvis jeg blev bedt om at flytte min fod, kunne jeg ikke. Jeg græd nogle gange, når der kom billeder i mit hoved. Men ganske langsom kom jeg ud af den tilstand og følte en fantastisk ro i min krop.

Og den ro føler jeg også i mange andre situationer.

Jeg nåede 2 behandlinger, inden jeg skulle ud på de tyske motorveje.

Dagen oprandt og jeg følte mig helt rolig og var slet ikke bange.

Brugte ganske lidt de øvelser jeg havde fået udleveret, og for første gang i mange mange år var det en fornøjelse at køre langt og på motorvej.

Så min ferie var reddet.

Jeg ville før behandlingerne have været et nervevrag og utryg.

Venlig hilsen Lone

Dette var starten på Lones behandling af hendes angst for motorvejskørsel, både som passager og som bilist. Hun havde fået to behandlinger før sin ferie, og var nu i stand til at være passager i en bil, uden at gå i panik.

Er du bange for at køre bil?

Når du har læst med hertil, har du måske også en angst for at køre bil på motorvejen eller angst for at køre bil i det hele taget.

Angst, fobi, nervøs eller bange for motorvejskørsel

Måske vil du ikke kalde det angst eller fobi, men du er nervøs eller bange for at køre i bil på motorvej. Og det behøver ikke være sådan.

Det er muligt at behandle dette med tankefeltterapi. Det vigtige i et behandlingsforløb er at få alle dele af din angst behandlet.

Derfor skal der ofte nogle behandlinger til, før du er i mål.

Du kan være bange for andet end motorvej eller mindre veje

Nu er det ikke kun motorvej eller mindre veje, du kan være bange for i forbindelse med at køre bil.

 • Du kan være bange for at ende i en kø og ikke kunne komme væk
 • Du kan være bange for at bilen går i stå
 • Du kan være bange for at dækket pludselig punkterer
 • Du kan være bange for at køre over broer, som vejen leder den hen over
 • Du kan være bange for tæt trafik
 • Du kan være bange for fodgængere og cyklister, der kommer tæt på
 • Du kan være bange for at holde forrest ved lyskryds
 • Du kan være bange for at parkere
 • Du kan være bange for at stoppe på en stejl vej
 • Du kan være bange for at bakke bilen
 • Du kan være bange for at lave buler

Ja, listen er uendelig. Der er mange ting, som du kan være bange for. Og netop det, som du er bange for, kan du få hjælp til at slippe af med med tankefeltteltterapi

angst for at køre bil

Ovenstående ting, du er bange for, kan gøre:

 • Du lader være med at køre bil
 • Du vil ikke være passager i en bil
 • Du kører, men med stort ubehag og spændinger til følge
 • Du fortæller ikke andre om din angst for bilkørsel, men bruger meget energi på at skjule det.

Du har heldigvis ikke alle årsagerne til at være bange, men blot en af dem er nok til, at du ikke er helt tilpas med at være i en bil eller køre bilen.

Årsag til at være bange for at køre bil

Der kan være mange forskellige årsager til, at du er bange for at køre bil:

 • Oplevet en bil ulykke
 • Oplevet en nærved ulykke – været tæt på en ulykke skete
 • Chok gemt i kroppen fra ubehagelige oplevelser
 • Bange for at miste kontrol over bil
 • Bange for ansvaret for bilen
 • Andre chok fra andre oplevelser, som generelt gør dig utryg
 • Lide af angst generelt

Ovenstående kan være med til, at du kan være bange for at køre bilen, såvel som at være passager i bilen. Nogle er helt trygge, når bare de må styre rattet, mens andre kan have det modsat, tryg som passager, men utryg bag rattet. Og du kan også være bange generelt for at køre i en bil, lige meget hvor du sidder i bilen.

Udgangspunktet for behandlingen her er det ubehag, som netop du har for at køre bil. Du skal ikke have ubehag ved at køre bil eller være i en bil. Det skal være lige så tryg som hjemme i din sofa, at opholde dig i en bil.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Det vil altid være individuelt, hvor mange behandlinger der skal til for at fjerne dit ubehag ved at køre i bil og hvordan behandlingen virker for dig. Det afhænger af flere faktorer.

Men jeg kan nævne, at du får hjemmeopgaver, som også er en del af behandlingen, og det er væsentligt, at du laver dem, for at det lykkedes.

Hjemmeopgaverne vil være at banke på dig selv, som du lærer her og det vil, når vi når dertil, være at udsætte dig for det, du ikke kan lide og så se, hvad sker der nu.

Antallet af behandlinger kan også afhænge af, om der kommer mange andre problematikker op, som vi også skal behandle.

angst for at køre bil behandles med tankefeltterapi

5 behandlinger

Jeg anbefaler, at du siger ja til 5 behandlinger fra start, så vi har disse sessioner til at arbejde med alle dele af din angst/fobi/nervøsitet. Det er for mange nok til at behandle en fobi for en ting, ex. at køre bil, men der kan være mange aspekter af det at være bange for at køre bil, så det kræver flere behandlinger.

Få det hele med

Du kan synes efter nogle behandlinger, at nu går det godt og stopper forløbet. Men senere viser det sig, at der er noget af angsten, som ikke er væk, fordi vi ikke nåede alle dele af din angst. Det er vigtigt at du får behandlet alt, hvad du er angst for ved at køre bil, og når der en oplevelse, der udløste din angst for bilkørsel, skal den også behandles.

Angsten blusse op

Andre oplever efter 2-3 behandlinger, at de får et dyk og oplever angsten blusse op, efter det har føltes bedre. Her er det rigtigt vigtigt at fortsætte behandlingen, så denne opblussen også behandles. Det er helt normalt at opleve sådan et dyk.

Derfor anbefaler jeg, at du giver dig selv fem behandlinger til at starte med – du får rabat ved køb af 5 behandlinger samlet.

Online behandling

Jeg har mulighed for at tilbyde dig behandling for din fobi online. Det gør det lettere for dig, som i forvejen har svært ved at køre bil eller slet ikke kan køre bil. Eller hvis du bor langt væk. Behandlingen er lidt anderledes end hvis du kommer her, da du selv skal banke på punkterne, men jeg gør det sammen med dig og du skal blot følge mig. Ring så skal jeg forklare dig,  hvordan vi kan gøre det.

Går du rundt med en angst/fobi?

Er du blevet nysgerrig på, om jeg kan hjælpe dig med din angst for at køre bil, er du altid velkommen til at ringe og stille dine spørgsmål. Du træffer mig bedst ml. 11.45-12.15 i telefontiden, se lige nedenfor.

Hvis du ikke kan køre bil hertil, er det med netop angst for at køre bil, muligt at vi kan gøre det online, hvor du sidder trygt derhjemme. Kontakt mig og lad os tale om muligheden.

Annette Spangsberg
Tankefeltterapeut & ID-Psykoterapeut

Egen klinik i Assendrup, lige udenfor Bredballe, 7120 Vejle Øst