Urolige og opfarende børn kan få ro med kranio-sakral terapi

Fysiske og psykiske ubalancer

Urolige børn kan have fysiske ubalancer i kroppen, der skaber uroen for dem. Jeg oplever også, at urolige børn kan have oplevelser siddende i kroppen, helt fra fødsel, som skaber stress og uro i kroppen i dag.

Det kan biodynamisk kranio-sakral terapi også arbejde med – ikke kun fysiske ubalancer.

Urolige børn og opfarende

Du kan opleve dit barn som urolig og opfarende. Dit barn udtrykker, at der er uro i kroppen og kan ikke sidde stille i længere tid af gangen.

Dit barn kan også have svært ved at koncentrere sig og føler sig let misforstået Det kan medføre, at dit barn farer op og kan blive aggressiv.

Dit barn kan komme til at slå de andre børn, uden at kunne forklare hvorfor.

Dit barn kan have et umoden nervesystem efter en for tidlig fødsel. Hos disse børn oplever jeg ofte, at følesansen har brug for ekstra opmærksomhed. Se nedenfor om primære sanser.

urolige børn får hjælp med kranio-sakral terapi

Biodynamisk kranio sakral terapi kan skabe balance i kroppen på dit barn

Hele kroppen behandles hos urolige børn

Under behandlingen arbejder jeg med hele kroppen.

Der kan være ubalancer i og omkring selve rygsøjlen, som skal afspændes og bringes i balance. Der kan være ubalancer i kraniet, spændinger, der trykker på hjernen og giver disse uhensigtsmæssige adfærdsproblemer.

Centre i hjernen

I behandlingen er jeg også inde omkring forskellige centre i hjernen, der kan være i ubalance og gennem behandlingen kommer der balance.

Hvornår er det kommet?

Nogle børn får disse påvirkninger af kroppen under fødslen og som først kommer til udtryk ex. i skolealderen. Andre børn har slået hovedet under leg, og kraniet kommer i ubalance.

Og hos mange børn finder vi ikke årsagen. Det er faktisk også uvæsentligt, i behandlingen arbejder jeg med det, der opleves i barnet her og nu.

behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi urolige børn

Forældre fortæller her, hvordan deres barn fik hjælp for uro

7-årig dreng med uro, søvnproblemer og slår de andre

“Da vores dreng begyndte i skole sidste år havde han meget svær ved at sidde stille og havde meget uro i kroppen.

Han fik 3 behandlinger kranio sakral hos Annette, herefter blev det bedre i skolen og vi fik en roligere dreng herhjemme.

Nu et år efter var det galt igen, han var begyndt at slå i skolen, var meget urolig og havde svært ved at sove.

Vi syntes ikke vores dreng virkede glad og godt tilpas.

Efter en behandling sidder han helt afslappet hos Annette og smiler.

Resten af dagen fløjter han og er helt sig selv igen.

Vi fik en tid mere og han glædede sig til at skulle afsted igen.

Denne behandling hjælper vores dreng med at finde ro og komme i balance igen. Vi vil helt klart anbefale Kranio-Sakral til børn😀

hidsighed og vrede hos barn får behandling med biodynamisk kranio-sakral-terapi

8-årige Lasse falder let, kommer i konflikter og føler sig uretfærdig behandlet

Forældrene henvender sig, da de kan se, der er en anden dreng, inde bag den uheldige adfærd.

Under behandling for uro

Under behandlingen oplever jeg, at han er “ved siden af sig selv” og han er væk fra sin egen kerne.

Biodynamisk kranio sakral terapi handler om at bringe kroppen i balance, så klienten bl.a. oplever sin egen midtlinie, at der er fysisk balance i kroppen.
Dette kan et barn ikke udtrykke, men kroppen kan; ved at barnet let falder og let kommer i konflikter.

Hvornår opstod uroen?

Denne ubalance kan være opstået under graviditeten eller under fødslen, hvor rygsøjlen ikke folder sig helt ud bagefter. Eller det kan ske ved et fald, ex. på halebenet eller blot, hvor kroppen bliver væltet omkuld.

Ubalancen kan også opstå under et psykisk chok.

10 årig dreng med hovedpine, træthed og aggressiv adfærd

“Min søn på 10 år fik som 3 årig kraniebrud og efterfølgende to kraftige hjernerystelser som 4 og 5 årig. Dette resulterede i en søn, der altid tidligere var glad, men nu havde hovedpine, blev lysfølsom, træt og aggressiv.

Dette er kommet i bølger – nogle perioder værre end andre, men aldrig helt godt.

Aggressiv adfærd ændrede sig efter 2. behandling

Vi startede hos Annette og hans aggressive adfærd aftog kraftigt efter anden behandling.

Efter kun fire behandlinger, mener han ikke, han længere har brug for behandlinger. Der er kommet en hel anden dreng ud af behandlingerne.

Så går der nogle med samme symptomer, kan jeg varmt anbefale Annettes hjælp”.

Annette Madsen

kranio-sakral terapi til urolige børn

Fysisk ubalance i dit barns krop årsag til adfærdsproblemer

Som behandler er det fantastisk at være vidne til, at kroppen kommer tilbage i balance og hvilken forskel det gør for den enkelte.

Vi kan gennem “adfærdtræning” gøre meget for vores børn, men skyldes deres adfærd fysiske ubalancer i kroppen, kan vi blive ved i det uendelige at forsøge at ændre deres adfærd.

Du oplever måske, at det hjælper lidt, men helt godt bliver det ikke.

Hvor mange behandlinger skal der til?

Du skal være indstillet på at en behandling ikke gør en varig forandring, men at der skal flere til. Nogle har glæde af 3 behandlinger, mens andre skal have flere.

Behandling af urolige børn kan være kompleks, på den måde at forstå, at kroppen kan være påvirket mange forskellige steder.

Ofte har problemet stået på i lang tid og det kræver et behandlingsforløb af flere behandlinger med 10-14 dages mellemrum.

Kan mit barn modtage behandling, når det er så urolig?

Ja, det kan dit barn godt. Dit barn skal ikke ligge musestille, for at få behandling.

Børn kan synes, det er kedelig at ligge der på briksen, jeg tilbyder altid, at vi hører en historie imens, andre gange læser du som forældre en historie op.

Nogle børn falder i søvn under behandlingen, mens andre blot ligger og lytter.

Nogle vil ikke ligge ned og behandlingen foregår blot siddende. Ofte oplever jeg urolige børn er mere rolige her i klinikken, når de først lige har fundet ud af, hvad der skal ske.

Kan du selv gøre noget for at hjælpe dit urolige barn?

Når du kommer med dit barn til behandling her i klinikken, vil jeg se, om der er noget, I kan gøre hjemme, for at hjælpe Jeres barn med at skabe ro kroppen.

Primære sanser ved urolige børn

Nogle børn ser jeg har problemer med deres primære sanser, som igen giver dem en urolig krop, da disse sanser ikke er i balance.

Hvis jeg oplever, at det kunne være problemet med jeres barn, vil jeg fortælle jer det, og jeg vil kunne lave nogle afklarende øvelser sammen med jeres barn, hvis I ønsker det. Disse øvelser kan vise, om de primære sanser har brug for hjælp.

Primære reflekser

Børn, såvel som voksen, kan have bevaret nogle primære reflekser, som også kan give uro i kroppen. Dem vil jeg også teste dit barn for, hvis det virker oplagt. Første kigger jeg på sanserne, men deri ligger faktisk også at kigge på reflekserne.

De primære reflekser skal vi bruge som baby til at udvikle vores motorik, men senere skal de integreres, ellers tager de energi fra kroppen og virker forstyrrende for vores velvære. Primære reflekser kan faktisk også komme tilbage, efter de er integreret, ex. efter et fysisk skade som at slå hovedet eller psykisk chok. 

Behandlingsforløb

Jeg tester ikke ovenstående i løbet af en behandling, men vil gøre det gennem et behandlingsforløb. Nogle reflekser skal der arbejdes med noget tid, før andre reflekser skal testes og arbejdes med. 

 

Din hjælp til dit urolige barn

Hjælpen er nemlig en hjemmeopgave, som I som forældre skal lave sammen med jeres barn hver dag en periode. Du kan læse mere om det under sansemotorisk træning.

urolige og udadreagerende børn får sansemotorik træning

Dit urolige barn har brug for hjælp

Har du brug for hjælp til dit urolige barn og har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf. 28 71 18 10 ml. i telefontiden – se nedenfor.  Er du klar til at booke en tid, kan du gøre det nedenfor på det grønne felt book online.

Annette Spangsberg

Eksamineret Biodynamisk børne-kranio sakral terapeut
Motorikvejleder
Sygeplejerske

Egen klinik i rolige omgivelser i Assendrup, 4 km fra Bredballe, 7120 Vejle Ø