Stress og biodynamisk kranio-sakral terapi

Du har stress og ligemeget, hvad du gør af andre tanker og handlinger, slipper stressen ikke sit tag i kroppen.

Du er ikke selv i stand til at slappe af i kroppen, ligemeget hvad du gør. Stresshormonerne pumper derudaf.

Hele din krop bliver påvirket og kan give mange symptomer, som ex. søvnløshed, tankemylder, angst, hovedpine, maveproblemer og uro og spændinger i kroppen.

stress sidder i hele kroppen

Hjælp til at få kroppen til at slappe af

Under behandlingen med biodynamisk kranio-sakral terapi kan du opleve, at det er umuligt at holde tankerne kørende om alt det, du skal. Du forsøger måske, men du må opgive.

Du kan slappe helt af, helt ind i alle celler. Ofte falder du i en lettere søvn og føler dig svævende. Det er en slags meditativ tilstand, kroppen får hjælp til at komme i ro. Her kan kroppen selv arbejde mod balance og helbredelse igen.

Nervesystemet har brug for at slappe af, og det gør den ikke altid alene ved at arbejde med dine tanker, selvom det kan være tankerne, der skabt stressen.

Når først stress har taget fat i dig, er det svært for dig selv at skabe ro i kroppen. Men når kroppen får hjælp udefra via biodynamisk kranio-sakral terapi til at komme ned rent fysisk i den afstressede tilstand, vil stressen langsomt kunne slippe sit tag i dig.

Biodynamisk kranio-sakral terapi kan du også kalde kropsterapi. Det er en alternativ behandling, hvor der gennem fysisk kontakt til kroppen arbejdes mod psykisk såvel som fysisk balance i din krop.

spændinger og myoser hos voksne behandles med biodynamisk kranio-sakral terapi

Hvordan hjælper kranio-sakral terapi på min stress?

Din krop får hjælp til at slappe af under behandlingen, via min tilgang til kranio-sakral terapien.

I den biodynamiske kranio-sakral terapi arbejder jeg med forskellige rytmer i kroppen, og når jeg kommer i kontakt med dem i dig, kommer din krop ned i en mere afslappet tilstand.

Når du kan komme i denne tilstand, begynder din krop selv at arbejde mod at få det bedre. Den tilstand, du kan opnå at komme i, kan minde om den tilstand, du kommer i ved meditation. Her skal du blot ikke selv meditere, men jeg hjælper din krop i samme afslappede tilstand.

Nervus vagus – den 10. kranienerve

Under behandling med biodynamisk krnaio-sakral terapi vil jeg også kunne have fokus på din 10. kranienerve, som er en stor nerve, der går til dit hjerte, lunger og mave bla. Denne nerve spiller også ind, når du er stresset.

Hvis denne nerve i sit forløb gennem din krop bliver spændt og påvirket, kan den fastholde stressen i dig. Derfor kan også være en fysisk grund til, at stressen ikke slipper dig. Derfor arbejder jeg også med denne nerve i dig.

Du kan opleve, at det kan tage flere behandlinger, før du oplever denne totale afspændte tilstand i kroppen.

Det kan afhænge af:

  • Hvor stresset din krop er
  • Om du er vant til at mærke din krop
  • Hvornår din krop er klar til at slippe spændinger
  • Hvornår din krop er klar til at slippe kontrollen

Er du meget stresset, vil du have glæde af behandlingen med 7-14 dages mellemrum i en periode. I mellemtiden arbejder kroppen selv videre med det, der er sat i gang under behandlingen.

Kvinde får biodynamisk kranio-sakral terapi

Klienter fortæller her om behandlingen ved stress

Mette Hoé fortæller her om biodynamisk kranio-sakral terapi og effekten på stress:

“Jeg kan varmt anbefale Annettes behandling. Har været til 4 behandlinger, og der giver mig så meget energi og overskud bagefter”

“Energien er i kroppen lang tid efter. En surrealistisk oplevelse den første gang, jeg prøvede det. Men bagefter kan jeg mærke, at kroppen kommer i balance. Super skønt”.

Mette S. fortæller her om behandlingens effekt på stress og søvnbesvær

“For en uge siden fik jeg min første Kranio-Sakral terapi behandling hos Annette. Træder ind i et dejligt lokale og bliver mødt af Annettes imødekommende smil.

Stress har plaget mig i en periode, og jeg var spændt på behandlingen. Rart og afslappende arbejdede Annette, og jeg følte mig i trygge professionelle hænder.

Efter behandlingen mærkede jeg ro i hele kroppen. Havde ikke inden sanset ubalance, men nu mærkede jeg tydeligt psykisk balance. Fornemmelsen har jeg endnu.

Mit overskud er større og nattesøvnen bedre. Glæder mig til næste behandling”.

stress behandling
ro i hovedet efter biodynamisk kranio-sakral terapi
energi tilbage i kroppen med biodynamisk kranio-sakral terapi

3 gode råd, hvis du er stresset

Hvis du er stresset, kan det at bruge kroppen være en måde at skabe mindre stress i kroppen. Her følger 3 råd, som jeg har erfaring med kan hjælpe dig ved stress:

Gå med bare fødder udenfor og mærk jorden under dig.

Når du går udenfor, mærker du bedre jorden under dig, fokus flyttes væk fra dine tanker. Selvom jorden er våd eller kold, kan du godt gøre det kort. Og det hjælper dig til at mærke alt andet end stressende tanker.

Pust længere tid ud, end du trækker vejret ind

Når du puster længere tid ud, og trækker vejret roligt, tror din hjerne, at der er fred og ro. Så slapper din hjerne og dermed også kroppen bedre af.

Bekymringstanker – stop dem med noget andet, end du plejer.

Bekymringstanker leder dig ikke til en løsning. Selvom du måske tror, du når til løsninger, sker det ikke. Istedet erkend, dine tanker er tanker, ikke virkeligheden. Ved at fokusere på rummet omkring dig, uden vurdering, vil du kunne skabe ro i hjernen. Og bekymringstankerne er forsvundet. Psykoterapi kan lære dig denne metode.

Psykoterapi sammen med KST ved stress

Er du stresset, kan jeg anbefale dig at kombinere biodynamisk kranio sakral-terapi med psykoterapi, så du også får arbejdet med tankerne. Desuden lærer du nogle værktøjer, som du selv kan anvende til at skabe balance i hverdagen.

Når du er stresset, kan du ofte være præget af negative tanker om dig selv eller tankemylder – dette kan du lære at håndtere på en anden måde gennem et psykoterapeutisk forløb.

Jeg kombinerer altid psykoterapi med biodynamisk kranio-sakral terapi, da jeg oplever at kroppen har stor glæde af at arbejde med både krop og sind på samme tid.

Er du i anden behandling for din stress?

Behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi kan fint kombineres med psykoterapi eller psykolog behandlinger. Er du i antidepressiv behandling, kan dette også fint arbejde sammen.

Jeg vil blot gerne have oplyst, om du modtager anden behandling.

Hvis ikke du går i anden behandling, vil jeg kunne inddrage psykoterapi i vores korte samtale først.

Men arbejder du med dine problematikker hos en anden terapeut, vil jeg ikke blande mig i jeres forløb med yderligere psykoterapeutiske tiltag.

samtale terapi psykoterapi til voksne

Er du stresset og har brug for andet end at tale om det?

Biodynamisk kranio-sakral terapi kan være en alternativ måde at hjælpe din krop til at stresse af. Er du klar til at booke en tid, kan du gøre det online her nederst på siden på den grønne knap.

Har du brug for at tale med mig personligt, inden du booket en tid, er du meget velkommen til at ringe i telefontiden, hvor jeg også er klar til at besvare dine spørgsmål til behandlingen.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg

Eksamineret Biodynamisk kranio-sakral terapeut
Sygeplejeske og Psykoterapeut

Egen klinik i rolige omgivelser i Assendrup, 4 km fra Bredballe, Vejle Øst