Teenager vil ikke tale om sine problemer

Mange teenager, der har det svært med lavt selvværd, angst, generthed, uro og koncentrations-besvær vil ofte ikke tale om deres problemer, for hvad skal jeg sige til det, siger de måske.

Eller også har de forsøgt med samtale terapi, men de har svært ved at åbne op for problemerne. De kan ikke sætte ord på, hvorfor de har det skidt. Derfor kan de heller ikke tale om det.

Teenager får hjælp af kranio-sakral terapi

Hjælp til fysiske såvel som psykiske ubalancer i kroppen

Min baggrund som psykoterapeut og sygeplejeske udover biodynamisk kranio-sakral terapeut gør, at jeg kan tage en kort samtale med de unge før og efter behandlingen.

Jeg kan tale med dem kort om de problemer, de har, men uden de føler, at nu skal de sige en masse.

Og ønsker de ikke at sige noget, er det også helt iorden.

Kroppen bærer også disse ubalancer

Ubalancer i kroppen

Når din teenager har det skidt, kan det også skyldes ubalancer i kroppen, som jeg kan arbejde med, mens de ligger afslappet på en briks, med et tæppe over sig.

Psykiske udfordringer sætter sig fysisk

Kroppen husker alle de oplevelser, den er igennem. Og de psykiske udfordringer, som en teenager kan tumle med, kan sætte sig som fysik ubehag i kroppen.

Chakra

I vores krop har vi 7 chakra, som er nogle energi hjul, der hver især står for forskellige psykiske problematikker. Du skal forstå det på den måde, at ex. problemer med følelserne, kan sætte sig som smerter lige i maven. Det er i solarplexus, der kan være i ubalance.

Disse chakra arbejder jeg med hos din teenager, hvis der er behov for det. Jeg arbejder med disse chakra, ved at lægge mine hænder på dem.

teenager får biodynamisk kranio sakral terapi for ubalancer, søvnproblemer, uro, angst

Ondt i maven

Mange unge går til læge med ondt i maven og får at vide, at de ikke fejler noget. Nej, der er heldigvis ikke noget fysisk galt. Men smerterne er udtryk for, at der er noget i din teenager, der ikke er i balance.

Ondt i solarplexus

Ofte har de unge ondt svarende til solarplexus og mellemgulvet, som jeg arbejder med at afspænde og skabe balance omkring.

Biodynamisk kranio-sakral terapi er en anden tilgang end samtale terapi til at hjælpe din teenager til at få det bedre.

Hvor mange behandlinger skal din teenager have?

Når din datter eller søn har nogle psykiske udfordringer med lavt selvværd, ked af det, indesluttet eller udadreagerende, må du regne med, at der skal et forløb til med behandlinger.

Jeg behandler gerne som et supplement til psykolog behandlinger, hvis dit barn får det. Eller som enkeltstående behandling, hvor jeg også taler med dit barn lidt før og efter selve KST behandlingen.

Sundheden i dit barn

Overordret arbejder jeg med at få kontakt med sundheden i dit barn / teenager. Inde bag de symptomer og problemer, dit barn har, er sundheden. Og den kan dit barn have mistet kontakten til, midt i alle problemerne.

Det kan lyde lidt mærkeligt, hvordan kan sundheden aktiveres. Men det kan sundheden under behandling med biodynamisk kranio-sakral terapi, ved at jeg har fokus på, at den er der.

kranio-sakral terapi til teenager

Et forløb af behandlinger

Et forløb af behandlinger vil typisk foregå med 1 – 2 ugers mellemrum over nogle måneder til flere måneder, helt afhængig af problematik, og hvordan behandlingen virker på dit barn.

Du kan som forældre have glæde af at være med under behandlingen, hvis dit barn ønsker det. Jeg har en daybed, som du kan ligge på imens, og derved får du selv del i behandlingen, uden jeg rører ved dig direkte.

En mor har her fortalt, hvordan hun selv oplever at få glæde af behandling af sin teenager.

mor med til behandling af barn som har søvnproblemer og uro i kroppen

Virker det på mit barn?

Jeg kan ikke love at behandlingen virker, da teenageproblemer kan være meget sammensat.

Men du skal vide, jeg vil give min helt ærlige mening om, om jeg oplever behandlingen hjælper dit barn.

Et forløb vil altid foregå i et samarbejde med dit barn/ teenager, og i samarbejde med jer forældre.

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 28 71 18 10 i telefontiden – find den nederst. Er du klar til at booke, kan du klikke på book tid nederst.

Venlig hilsen

Annette Spangsberg
Sygeplejerske, Psykoterapeut &
Biodynamisk kranio-sakral terapeut

Egen klinik i rolige omgivelser i Assendrup, lige udenfor Bredballe, Vejle Ø