Om Annette

Min baggrund for at hjælpe dig:

Mit navn er Annette Spangsberg, og jeg har klinikken Spangsberg Terapi – for krop og sjæl.

Her i klinikken møder du kun mig som behandler. Jeg er her fire hverdage, og du møder mig ikke i weekenden, der holder jeg fri med familien.

Jeg har haft klinikken siden 2011, hvor jeg startede samtaler som psykoterapeut og hurtig fulgte behandlinger med Biodynamisk kranio-sakral terapi.

Jeg ønsker at hjælpe dig og dine børn, så I hver især kan få mest mulig livsglæde, ud fra det liv, I har.

Nogle gange har du brug for hjælp af en professionel til at skabe og genskabe sundheden i dig. Det vil jeg tilbyde dig muligheden for her i klinikken.

Her nederst på siden kan du læse om min faglige baggrund for at hjælpe dig.

Annette-spangsberg-læs-om-baggrunden

Behandling her i klinikken

Alternativ behandling

Når du får behandling her hos Spangsberg Terapi, møder du en behandler, der arbejder alternativ i forhold til det, du møder i sundhedsvæsenet.

Min baggrund som sygeplejerske vil dog altid være en del af min behandling af dig. Viden og erfaring herfra lægger som baggrund i mødet med dig.

Som RAB-registreret alternativ behandler er der krav svarende til sygeplejeuddannelsens teoretisk niveau indenfor anatomi/fysiologi og sygdomslære.

Samarbejde

Jeg ønsker, at der er et samarbejde mellem sundhedsvæsenet og de alternative behandlingsmetoder.

Derfor hører jeg gerne, hvad du modtager af andre behandlinger, og hvad medicin du får, så behandlingerne kan arbejde sammen.

Kommer du med et problem, som du ikke har fået undersøgt via egen læge, og som jeg vurderer, du bør, før jeg behandler dig, vil jeg anbefale dig at kontakte egen læge.

Mange forskellige problematikker

Jeg kan hjælpe med mange problematikker, som du kan læse mere om her, om det er psykoterapi, sansemotorik til børn/unge eller Biodynamisk kranio sakral terapi, du ønsker.

Men der er også problematikker, jeg ikke er den rette til at hjælpe dig med.

Ærlighed

Du kan forvente at møde en ærlighed omkring, hvad jeg har god erfaring med at hjælpe med, og hvad jeg ikke har.

Du kan altid spørge, om jeg kender andre, jeg kan anbefale, såfremt jeg ikke er den rette til at hjælpe dig.

Sammenhæng mellem krop og psyke

Når kroppen gør ondt, kan det være tegn på noget i dit liv, du har overset at tage dig af og ændre på.

Ex. ondt i hovedet kan skyldes spekulationer og uafklarede beslutninger.

Samtidig kan det også skyldes fysiske spændinger i dit kranie eller i din krop. Så der er mange betragtninger på, hvorfor du har et problem. Sammen arbejder vi mod din sundhed igen.

Former for behandling

Biodynamisk kranio-sakral terapi

–  Er for dig, der ønsker en blid behandling, som går dybt, både fysisk såvel som psykisk.

Behandlingen tager udgangspunkt i hele dig. Filosofien er “at sundheden er inde i dig”. Du har med dine symptomer mistet kontakten hertil. Gennem behandlingen skabes kontakt, så sundheden i dig igen kan folde sig ud.

Mange forældre siger: “Inde bagved ved vi, at vores barn er sund – men der er kommet disse problemer til udtryk nu”. Det samme kan voksne opleve med sig selv.

Psykoterapi

–  Er for dig, der har brug for professionel hjælp og gennem samtale få hjælp til at finde tilbage til dig selv, så du igen tør stå fast i, hvem du er og lade det komme til udtryk.

Fra sommer 2019 tilbyder jeg kun psykoterapi sammen med biodynamisk kranio-sakral terapi til nye klienter. Kombinationen hjælper rigtigt mange hurtigere til at have det godt med sig selv.

Sansemotorisk afklaring

– Er sidste skud på stammen af uddannelser, som er en metode til at afklare, om dit barn har udfordringer med sanseintegration.

Uddannelsen giver betegnelsen Motorikvejleder, og det handler om, at jeg ser på dit barns primære sanser, for at få afklaring af, om der er sansemotoriske udfordringer og sanseintegrationsproblemer, og hvor I kan sætte ind for at hjælpe jeres barn.

ID-Psykoterapeut

Annette Spangsberg er Certificeret ID-psykoterapeut fra ID-Academy i Silkeborg

Uddannelsen til psykoterapeut forløber over 4 år, med afsluttende skriftlig opgave og Certificering med ukendt klient og ekstern censor..

Jeg modtager løbende supervision på sit arbejde.

Efter endt certificering er følgende kurser taget:

Drømmekursus ved Anni, ID-Psykoterapeut 2 dage
“Skam” kursus ved Psykolog Lars Sørensen  2014 2 dage
Biologisk chok traume kursus ved Psykolog Ulla Weeke Runge 2014 – 2015  ialt 12 dage

Tankefeltterapeut uddannelsen hos Lars Mygind 2016

Workshop med Linda Burlan – Metakognitiv psykologi

Certificeret ID-Psykoterapeut Annette Spangsberg

Biodynamisk Kranio-sakral terapi

Min uddannelser til Biodynamisk Kranio-Sakral terapeut til både børn og voksne, er taget på Institut for Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi – vi går dybere v/ Anni Jørgensen og Heather Smith

Uddannelserne består af

Intro Kursus
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi 1
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi 2
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi 3
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi 4
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi 5
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi 6

Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi – børn 1 (Babyer undfangelse og fødsel)
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi – børn 2 (Børn)
Biodynamisk Kranio-Sakral Terapi –  børn 3 (Større børn og specielle problematikker)

Børn, kost og homøopati
Børn og traumer 1 + 2

KST og hjernen
Biodynamic & de vitale organer

Opstartkursus for trænede kst terapeuter

Dynamisk ansigtmassage – det magiske ansigt
Dynamisk stilhed
Biodynamics og den energetiske krop 1+2+3+4

Temadag om babyer med skæve kranier, stramt tungebånd og refluks.

 

Mange af kurserne har jeg gentaget nogle år efter. Du kan se rækken af kurser her på siden Uddannelse til kranio-sakral terapeut
Eksamensbevis biodynamisk kranio-sakral-terapi til børn
Eksamensbevis voksen uddannelse biodynamisk kranio-sakral terapi

Eksamen i Biodynamisk kranio-sakral terapi

Jeg er, som en af de første i Danmark eksamineret biodynamisk børne kranio-sakral terapeut og efterfølgende eksamineret Biodynamisk kranio sakral terapeut (til voksne), også som den ene af de to første i Danmark.

Der tages fortsat kurser og modtages supervision af underviserne.

Ønsker du at vide mere om Biodynamisk kranio-sakral terapi, så læs artiklen fra den første skole for Biodynamisk kranio-sakral terapi i Danmark.

Forskellige kurser indenfor Biodynamisk kranio-sakral terapi i Danmark

I dag udbydes kurser i Biodynamisk kranio-sakral terapi – også kaldet biodynamics craniosakral – af forskellige undervisere, således at mange kranio sakral-terapeuter kalder sig biodynamisk kranio-sakral terapeut efter få kurser.

Spørg altid gerne til baggrunden for vores praksis som kranio-sakral terapeut, hvis du vil kende den teoretiske baggrund og praksis træning forud for vores arbejde.

Min uddannelse til Biodynamisk kranio-sakral terapeut er taget over 3 år og indeholder over 400 timers undervisning og over 1100 praksis timer med klienter inden eksamenerne.

Uddannelsen til Biodynamisk kranio-sakral terapeut hos Institut for Biodynamisk kranio-sakral terapi er på flere timer, end andre kranio-sakral terapi skoler i Danmark, fordi det at arbejde biodynamisk skal trænes over lang tid for at blive en dygtigt behandler.

Censor til Biodynamisk kranio-sakral terapeut

Løbende er jeg censor, når nye biodynamiske kranio-sakral terapeuter skal til eksamen, om det er eksamen til børn eller voksne.

Motorikvejleder

Et kursusforløb af 4 uger afsluttet med hovedopgave i afklaring af et barn med sansemotoriske udfordringer.

Dette forløb er afsluttet april 2018.

Forløbet er taget hos Mads og Anne Brodersen, Vends Natur- og Motorikskole.

Motorik afklaring sammen med biodynamisk kranio-sakral terapi

I praksis bruger jeg min viden fra motorikvejleder uddannelsen i rigtigt mange af mine forløb med børn, der får biodynamisk kranio-sakral terapi.

Jeg tester/afklarer dit barn over nogle behandlinger omkring de primære sanser og deres betydning for dit barns velbefindende. Jeg vejleder Jer i hjemmebehandling, hvorefter dit barn får biodynamisk kranio-sakral terapi i sidste del af behandlingen.

På denne måde fungerer det oftest bedst for mig, har jeg erfaret. Det kræver blot, at du som forældre er indstillet på at gøre en indsat hjemme, ellers er der ingen grund til at lave den motoriske afklaring af dit barn.

Så får dit barn kun biodynamisk kranio-sakral terapi.

Som opfølgning på uddannelsen til motorikvejleder har jeg taget et kursus ved Lene Munck, kiropraktor – om de primære reflekser på 13 timer – november 2023. Kurset omhandler øvelser til integration af primær reflekser – alder fra 5 år og op.

Et kort kursus på 7 timer marts 2024 i primær reflekser og øvelser til integration ved Kirsten – Develoop Huset for potentialeudvikling.

Motorikvejleder uddannelse kursus bevis

Sygeplejerske

Annette er uddannet sygeplejerske i 1996 fra Sygeplejeskolen i Vejle.

Autorisation

Uddannelsen til sygeplejeske indebærer en autorisation. Selvom der i klinikken arbejdes som komplementær behandler/alternativ behandler, arbejdes der fortsat under autorisation.

Det indebærer bl.a, at evt. klager over behandlingen skal rettes til patientombudsmanden og ikke til de respektive foreninger, som andre behandlere uden autorisation.

Autorisation som sygeplejeske indebærer idag, at Styrelsen for Patientsikkerhed kan føre tilsyn med min klinik, og jeg indbetaler årligt knap kr. 2.000 herfor.

RAB-registreret alternativ behandler

Betegnelsen RAB-behandler, der betyder Registreret Alternativ Behandler, har jeg erhvervet efter 250 timers kurser i kranio-sakral terapi og fortsat tager kurser for at bevare registreringen. Desuden stilles der krav til baggrundviden og andre kurser for at kunne blive registreret RAB indenfor kranio-sakral terapi, du kan læse mere om det her på siden

Det er din garanti for, at jeg også har en faglig baggrund for mit arbejde som kranio-sakral terapeut.

Tavhedspligt og journalpligt

Annette Spangsberg arbejder under tavshedspligt. Samtidig arbejdes ud fra gældende lov om oplysningspligt, såfremt et barn udsættes for omsorgssvigt.

Journal føres og opbevares i henhold til Datatilsynets regler. Datatilsynet har godkendt, at journal opbevares og anvendes til klinikkens eget brug.

Som uddannet sygeplejeske med autorisation er jeg pligtig til at føre journal over behandlingerne og opbevare dem i 5 år.