Søvn og uro afhjulpet med kranio-sakral terapi og sansemotorisk træning

Dit barn lider også af søvnproblemer. Du kan være nysgerrig på, hvordan andre forældre har oplevet det, og hvordan behandling her i klinikken har virket.

En mor fortæller dig her om forløbet

Så du kan danne dig et indtryk af, hvordan et forløb kan være for dit barn.

Svært i skolen

Vi henvendte os i december 2017 til Annette, fordi vi havde en dreng, som havde det svært i skolen. Han blev drillet af andre drenge i klassen, og vi havde en kamp hver aften, han skulle sove. Han var ked af det, græd/skreg og kunne bare på ingen måder finde ro.

Dette udviklede sig over en længere periode til alt for mange konfrontationer. Især i skolen, skæld ud fra lærerne og rigtig mange uheldige situationer. Han kom fx. til at sige nogle grimme ting eller slå de andre elever i afmagt.

Han endte med følelsen af ikke at være god nok, og følte at han altid fik skylden, hvilket desværre tit var rigtigt.

2-3 timer om at falde i søvn og dårlige nætter

Han sov dårligt om natten, drømte onde drømme, vågnede badet i sved og græd. Han gik i søvne hver eneste aften. Vi brugte næsten dagligt 2-3 timer på at putte ham, og der gik ikke meget mere end en time eller 2, så kunne vi starte forfra.

Det sled meget på os som familie, at han på ingen måder ville i seng. At han ikke faldt i søvn, før alt for sent om aftenen, efterfulgt af urolig og afbrudt søvn. Det var så synd for ham.

Søgte hjælp til bedre søvn

Vi håbede derfor, at Annette kunne hjælpe os, især med søvn-delen, fordi vi tænkte, at et dårligt søvnmønster i hvert fald ikke bidrager til en god og overskuelig dag i skolen.

Vi håbede, at søvnen og ikke mindst overskuddet/rummeligheden overfor andre ville blive bedre. Men vidste samtidigt ikke, hvad vi kunne forvente os af kranio-sakral terapi. Ville det mon overhovedet virke?

Forandring efter første behandling

Allerede første dag så vi en kæmpe forandring, da vi kom hjem. Vi turde næsten ikke tro på, at det allerede havde en effekt. Han var SÅ afslappet og glad, da vi kom hjem.

Han rummede sin ellers altid irriterende lillesøster på en helt ny måde. De havde en fantastisk eftermiddag med film og leg på Gustavs værelse. Der havde hun normalt “ingen adgang” og sjældent har de hygget sig så godt.

Han faldt også i søvn samme aften helt uden bøvl, diskussioner og gråd. Effekten aftog efter nogle dage, men efter flere behandlinger, blev intervallerne mellem de udfordrende aftenener/putteritualer længere.

Afklaring af Gustavs sanser og behandling heraf

Vi var ikke i tvivl om, at det havde en kæmpe effekt på Gustav. Efter flere behandlinger viste Annette os, hvordan vi kunne optimere hendes behandlinger og samtidigt hjælpe Gustav til at blive bedre til at slappe af og mærke sin krop.

Vi skulle stryge ham over hele kroppen med flade hænder. I starten var det svært for ham at modtage, han spændte og grinte meget. Vi startede med minimum 3 gange om dagen, især om morgenen og aftenen lige inden sengetid gav vi os endnu bedre tid til det.

Hurtig effekt af berøring derhjemme

Effekten var hurtig at se. Det varede ikke længe, inden han blev bedre til at modtage berøringen, og han lærte at slappe af. Til sidst kom han selv og bad om at blive nusset, hvis han følte behovet.

I dag bruger vi det fortsat, men efter behov

Vi bruger det stadig, men han har slet ikke brug for det hver dag mere. Vi tilpasser det i vores hverdag. Nogle gange siger han selv, han gerne vil nusses. Andre gange er det os forældre, der lige synes, han kunne have godt af, vi lige bruger det lidt igen.

Hvad vores dreng fik ud af behandlingen?

Han fik sin krop meget mere i balance på ingen tid, var mere afslappet og glad, kunne bedre mærke sig selv og sine grænser, hvorfor konflikterne også blev mere og mere undgået.

Der blev også længere mellem behandlingerne ved Annette, men vi er ikke i tvivl om, at de har givet ham så meget! Og effekten holder stadig ved! Han sover lynhurtigt om aftenen, han er afslappet, kan mærke sig selv og sine behov.

Han går stort set aldrig i søvne mere, og de dumme drømme/mareridt er helt væk. Han er igen blevet den fantastisk glade dreng, der er stolt af sine små-søstre, og som igen bruger al sin energi på sine interesser og venner.

Tilbage på sporet og vi har redskaber til at hjælpe vores dreng

Annette vil til hver en tid få vores varmeste anbefalinger: Hun har set Gustav som den skønne dreng, han er, og har hjulpet ham tilbage på sporet.

Hun har givet os redskaber til at booste selvtilliden og selvværdet ved Gustav. Hun har vist os, hvordan vi som forældre kan hjælpe Gustav til fremadrettet forsat at kunne mærke sin krop, så han rummer, at andre kommer tæt på, uden han slår og sparker, hvis han føler sig presset/irriteret fx i skolen.

Den vildeste forandring

Han har gennemgået den vildeste forandring på rigtig kort tid. Fra at ligge meget anspændt og skeptisk på briksen, med løftede spændte skuldre og nakke, og øjne, der skævede halvutålmodigt ud til mig i stolen, mens Annette behandlede ham.

Til her de sidste gange at være total afslappet, rolig og modtagelig – faktisk endte han med at glæde sig til at skulle over og høre historier eller musik.

Han syntes til sidst, at det var så rart, og de to sidste gange gik han ud som et lys efter sølle 3 minutter på briksen og snorkede højlydt på briksen.

Det tror jeg aldrig vi i vores vildeste fantasi havde turdet håbe på, at han fik nok kontrol over sin krop til, at han turde give slip på den måde og bare modtage/nyde.

Tusind tak Annette!!
Alle burde forbi Annette engang imellem og lige få styr på de indre balancer!

De varmeste anbefalinger herfra!

Kathrine Egedal

Ovenstående har Kathrine skrevet om forløbet, så du kan se, hvordan behandlingerne i kombination har hjulpet Gustav.

Har du brug for hjælp til dit barn, er du altid velkommen til at ringe i telefontiden på 28 71 18 10 og får afklaret dine spørgsmål.

Annette Spangsberg
Motorikvejleder og Eksamineret Biodynamisk kranio-sakral terapeut til børn.

Egen klinik i rolige omgivelser i Assendrup, lige udenfor Bredballe, 7120 Vejle Ø

Vil du læse mere om søvnproblemer hos børn og unge, så kig på siden her:

Søvnproblemer ved børn og unge og voksne - få hjælp til at falde i søvn